Implantologija

NAŠE USLUGE

IMPLANTOLOGIJA

 

Implantologija – ugradnja zubnih implantata

Zašto brusite vaše zube?

 Savremena metoda ugradnje implantata danas je rutinska i bezbolna hirurška intervencija kojom čuvate svoje preostale zube!

ŠTA SU U STVARI ZUBNI IMPLANTI?

Zubni implanti predstavljaju najadekvatniju zamenu za nedostajući koren zuba.

Izrađeni su od titanijuma, bioinertnog i biokompatibilnog materijala zahvaljujući čemu ne izazivaju negativan odgovor organizma. Dizajnirani su da traju ceo život i kao takvi smatraju se i najdugoročnijom zamenom za koren zuba. Implantologija, odnosno ugradnja zubnih implantata može rešiti pitanje nedostatka jednog zuba, delimične krezubosti ili potpune bezubosti.

implantologija i ugradnja zubnih implanta beograd

IMPLANTOLOGIJA – ANAMNEZA I PLANIRANJE PROCEDURE

Započinje kliničkim pregledom i uvidom u ortopan snimak, kao i u 3D snimak. Klinički pregled nam pomaže da procenimo celokupno stanje usne duplje. Ocenjujemo stanje preostalih zuba (ako ih ima), stanje oralne sluzokože, desni i oralnog zdravlja pacijenta. 3D snimak nam pokazuje precizno količinu kosti za ugradnju implantata. U isto vreme pokazuje nam udaljenost određenih anatomskih struktura od mesta gde želimo da ugradimo implant. Kroz anamnezu saznajemo da li postoje neke hronične bolesti ili pacijent uzima medikametoznu terapiju, koja može biti kontraindikovana. Stomatologu je potrebno da zna postoje li određene loše navike ili bilo koji predisponirajuci faktor koji može uticati na samu ugradnju zubnih implanta ili na postoperativni tok.

UGRADNJA IMPLANTA – PLAN TERAPIJE

Nakon postavljene anamneze pravi se precizan plan terapije zajedno sa pacijentom i pristupa se ugradnji implantata. Posle implantacije čeka se 3 – 6 meseci, što predstavlja vreme potrebno za oseointegraciju da bi se zubni implanti opteretili sa protetskom nadoknadom, fiksnom ili mobilnom. Mogu se i odmah opteretiti, ali sa privremenim radom, nakon čega sa naknadno radi definitivni rad.

ZUBNI IMPLANTI – CENA

Cena implanta zavisi od prozivođača, ali isto tako i od neophodnih postupaka odnosno procedura potrebnih za njihovo postavljanje.

Implantologija često podrazumeva i druge procedure kako bi se osigurali da su vaše desni i vilica održivi za implante. Tako vam možda u pripremi za ugradnju implanta zatreba i:

Vađenje zuba – Možda će vam biti potrebno uklanjanje karijesom destruisanih ili slomljenih zuba, kako bi se napravilo mesto za zubne implante.

Podizanje sinusa – Ponekad neophodna intervencija kojom se u ustima pravi mesto za implantate.

Transplantat kosti – Augmentacija – pojedinim pacijentima je potrebno obnavljanje područja vilične kosti kako bi vilica podržala implante zuba.

Cena zubnih implanta podrazumeva i posete stomatologu (više njih – u skladu sa procedurom i planom lečenja), njegova ekspertiza i, ponekad pomoć drugih stručnih lica koje zajedničkim snagama rade na vašem osmehu.

UpDent stomatološka ordinacija isključivo koristi implantne sisteme vodećih svetskih proizvođača, to su: Bredent, Straumann i Nobel Biocare.

Procenat uspešnosti ugradnje implantata i njegove oseointegracije UpDent ordinacije je 97 procenata.

  zakažite pregled


  PROMOCIJA

   Newsletter

   NOVOSTI I AKCIJE IZ NAŠE ORDINACIJE

   Blog

   hollywood smile beograd rekonstrukcija osmeha

   05.12.2022

   HOLLYWOOD SMILE BEOGRAD

   HOLLYWOOD SMILE BEOGRAD Holivudski osmeh ili Hollywood smile, sinonim je za savršene, biserno bele osmehe koje viđamo po reklamama, časopisima i na televiziji. Kada ugledate takav osmeh ne treba vam mnogo vremena da shvatite da je taj blistavi set zuba javna tajna neodoljivog osmeha od koga se teško odvaja pogled.. ZAŠTO SVI ŽELE HOLLYWOOD SMILE?……

   detaljnije
   zdravlje zuba u doba korone stomatologija

   05.12.2022

   STOMATOLOGIJA U DOBA KORONE

   STOMATOLOGIJA U DOBA KORONE Protekla godina je nažalost protekla u borbi protiv korone. Svima nam je bilo izuzetno izazovno da se uhvatimo u koštac sa svim problemima koje je Covid-19 doneo. Kako i dalje moramo živeti sa ovim virusom, nije na odmet osvrnuti se na potencijalnu povezanost stomatoloških problema i korone. STOMATOLOGIJA U DOBA KORONE……

   detaljnije
   gummy smile korekcija desni beograd

   05.12.2022

   GUMMY SMILE – DESNI ZUBA

   GUMMY SMILE ILI PROBLEM SPUŠTENIH DESNI Prva stvar koju primetite na nekome je OSMEH. Savršen osmeh ne čine samo zubi, već i desni. Tako je harmoničan odnos desni i zuba taj koji čini savršenu liniju osmeha. Da li ste nekad pomislili kako imate male zube? Da li vam se čini da su vam desni prevelike?……

   detaljnije

   05.12.2022

   IMPLANTI ZUBA

   IMPLANTI ZUBA Kada govorimo o nadoknadjivanju zuba koji nedostaju, postoji nekoliko stomatoloških rešenja kojima možemo prevazići o…

   detaljnije